İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz
Icma.az xəbər verir, Axsham.az saytına əsaslanaraq.
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Közlənmiş pomidor şorbası
Ərzaqlar:
9 ədəd böyük pomidor
5 diş sarımsak
5 yemək qaşığı zeytun yağı
1 ədəd orta boy soğan
5 stəkan isti su
1 yemək qaşığı pomidor pastası
1 az kəklikotu
1 az duz
1 az qara istiot
Hazırlanması:
Pomidorları yuyub, ortadan ikiyə bölüb, üstünə zeytun yağı töküb, əvvəlcədən isidilmiş sobaya qoyun və 30 dəqiqə bişirin. Pomidorları sobaya qoyduqdan 15 dəqiqə sonra sarımsağı sobaya atın. Qovrulmuş pomidoru və sarımsağı sobadan çıxarın, qabıqlarını soyun və əzin. Soğanı kiçik kublara doğrayın və yağda qızardın. Tomat pastası əlavə edin. Soğanlar yaxşıca qızarana qədər bişirməyə davam edin. Bişdikdə əzilmiş sarımsağı əlavə edin. Sonra qovrulmuş pomidor və qaynar su əlavə edin. Pomidorlar yaxşıca bişənə qədər bişirin. Duz və ədviyyat əlavə edin. Qatılaşmağa başlayanda ocaqdan çıxarın və qarışığı blenderə qoyun.
İftar küftəsi
Ərzaqlar:
Küftə üçün:
300 qram qiymə ət
1 ədəd qızardılmış soğan
1 çay stəkanı düyü
1/2 çay stəkanı incə bulqur
1 çay qaşığı kəklikotu
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
Digər ərzaqlar:
1 kq. balaca kartof
2 xörək qaşığı yağ
1 xörək qaşığı bibər pastası
Hazırlanması:
Küftə üçün bütün ərzaqları töküb və yaxşıca yoğurun. Küftələri təxminən kartof ölçüsündə yuvarlayın. Kartofun qabığını soyun, yuyun. Yağı və tomat pastasını qazana qoyub qızardın. Kartofu əlavə edib bir az qızardın. Üzərinə 1 litr su əlavə edib qaynadın.Bu zaman küftələrin dağılmaması üçün üzərinə un səpmək olar. Su qaynadıqdan sonra küftələri yavaşca suya atın və bişməyə buraxın. 15-20 dəqiqə belə bişirin. Sonra ocaqdan götürüb süfrəyə verin.

Quru paxlava
Ərzaqlar:
12 paxlava xəmiri
1/2 fincan ərinmiş kərə yağı
1/2 fincan yağ
4-5 xörək qaşığı küncüt
5-6 xörək qaşığı şəkər tozu
1 stəkan qoz (incə üyüdülmüş)
Hazırlanması:
Kərə yağını əridin. Yağ və küncüdü əlavə edib qarışdırın. Piştaxtanın üzərinə 1 ədəd paxlava xəmiri qoyun. Üzərinə küncüd sousunu yayın. Xəmirin üstünə daha 1 parça xəmir qoyun. Eyni şəkildə sousu da tətbiq edin. Son qat əlavə etdikdən sonra sous yayılır, şəkər tozu (təxminən 1,5 xörək qaşığı) səpilir və qoz əlavə edilir. Sonra xəmiri rulon halına salın ki, çox sıx olmasın. Rulon formalı xəmiri 3 barmaq qalınlığında kəsin. Çörək kağızı ilə örtülmüş bir soba qabına qoyun. Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. Bişmiş quru paxlavanı soyuyandan sonra üzərinə pudra şəkəri səpib, süfrəyə verin.

