İsti havalarda ən təhlükəli məhsullar hansılardır?
Redaktor.az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
İsti havalarda ət və süd məhsullarından zəhərlənmək asandır.
Redaktor.az xəbər verir ki, Qida Təhlükəsizliyi Kompetensiya Mərkəzinin direktoru Yelena Spetsenko jurnalistlərə açıqlamasında bu haqda məlumat verib.
O, bildirib ki, yay aylarında zəhərlənmə riski əhəmiyyətli dərəcədə artır.
Spetsenkonun sözlərinə görə, yüksək temperatur bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün ideal şərait yaradır və bu səbəbdən bəzi məhsullar xüsusilə təhlükəli hesab olunur. O vurğulayıb ki, tərkibində zülal və nəm olan tez xarab olan məhsullar ilk növbədə risk altındadır.
“Ət və quş əti isti havalarda ən təhlükəli məhsullardır, xüsusən də düzgün saxlanmadıqda. Günəş altında bir-iki saat qalan bişmiş şaşlıq salmonella və ya E.coli kimi təhlükəli bakteriyaların mənbəyinə çevrilə bilər. Eyni qayda hazır ət məhsullarına kolbasa, paştet, kotletlərə də aiddir”, - deyə ekspert xəbərdarlıq edib.
Aytəkin TOFİQQIZI

