İtaliyada qastronomiya sevərlər üçün ən yaxşı ŞƏHƏRLƏR
Lent az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
İtaliya mətbəxi dünyanın ən dadlı və zəngin mətbəxlərindən biri hesab olunur. Lakin ölkənin "qastronomik paytaxtı" statusu ilə bağlı vahid fikir yoxdur – çünki hər bir İtaliya bölgəsi özünəməxsus və bənzərsiz mətbəxi ilə fərqlənir.
Lent.az dad həvəskarları üçün ideal olan İtaliyanın 16 şəhərini təqdim edir:
“Dünyada az mətbəx var ki, italyan mətbəxi qədər dərhal tanınsın və iştah oyatsın. İtaliyada ən sadə yeməklər belə unudulmaz xatirəyə çevrilir – evdə hazırlanmış makaron, odun sobasında bişmiş pizza, aromatik espresso və yumşaq dondurma (gelato). Amma ölkəni yaxından tanıdıqca, bölgələrin coğrafiyası, tarixi və ailə ənənələri ilə formalaşmış hiper-regional dad mozaikasını kəşf etmək olur,” – deyə məqalədə qeyd olunur.
Qastronomiya sevərlər üçün İtaliyanın ən yaxşı şəhərləri və onların simvolik yeməkləri:
Turin (Piemonte): şokolad gianduiotti
Alba (Piemonte): trüf göbələkləri və barolo şərabı
Venesiya (Veneto): qəlyanaltılar cicchetti
Milan (Lombardiya): risotto
Bolonya (Emilia-Romagna): makaron tortellini
Modena (Emilia-Romagna): balzamik sirkə
Parma (Emilia-Romagna): parma vetçinası və parmesan pendiri
Genuya (Liquriya): noxudlu yastı çörək farinata
Florensiya (Toskana): steyk və dondurma (gelato)
Roma (Latsio): sadə və doyumlu makaronsayağı yeməklər
Teramo (Abruzzo): ət şişləri arrosticini
Neapol (Kampaniya): qızardılmış makaron
Leççe (Apuliya): kənd mətbəxi və desert pasticciotto
Palermo (Siciliya): yaxşı qızardılmış delikateslər
Modika (Siciliya): bənzərsiz hazırlanma texnikalı şokolad
Kalyari (Sardiniya): dəniz məhsulları


