Kolbasa yeyərkən diqqətli OLUN
Redaktor.az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Dietoloq Anton Polyakov bildirib ki, kolbasanın müntəzəm istifadəsi xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini artırır.
Redaktor.az xəbər verir ki, mütəxəssis life.ru-ya açıqlamasında səhər yeməklərində geniş istifadə olunan bu məhsuldan çəkinməyi tövsiyə edib.
Onun sözlərinə görə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı artıq uzun müddətdir kolbasa və sosisləri xərçəng riski ilə əlaqələndirilən məhsullar siyahısına daxil edib.
“Əgər kolbasanı mütəmadi yesəniz, xərçəng riski yüksəlir”, - deyə Polyakov vurğulayıb.
Dietoloq sağlamlıq üçün kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.
Aytəkin TOFİQQIZI

Bu qidaları yeyərkən diqqətli olun
10 İyun 2025 18:01
Quru əriştə yeyərkən diqqətli OLUN
01 Sentyabr 2025 12:34
Yumurta yeyərkən diqqətli olun: Zəhərlənə bilərsiniz!
31 Dekabr 2024 14:22
Restoranlarda yemək yeyərkən diqqətli olun ÇAĞIRIŞ
06 Mart 2025 17:10
İstidə bu yeməkləri yeyərkən diqqətli olun
17 İyul 2025 16:56

