Konservləri bu formada SAXLAMAYIN
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Konservlərin radiatorun yanında saxlanması məhsulun xarab olmasına və bakteriyaların çoxalmasına səbəb ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda life.ru-ya Asiyat Abdullayeva xəbərdarlıq edib.
Bioloqun sözlərinə görə, isti radiator konservlərin xarab olmasına səbəb ola bilər, çünki istilik kimyəvi parçalanma proseslərini sürətləndirir və məhsulun saxlanma müddətini azaldır.
Abdullayeva bildirib ki, yüksək temperatur bakteriyaların çoxalmasına şərait yaradır, bu da bankaların şişməsinə və ya zədələnməsinə gətirib çıxara bilər.
Mütəxəssis konservləri 18-20 dərəcədən aşağı temperaturda, quru və sabit şəraitdə saxlamağı tövsiyə edib:
“Konservləri radiatorlardan və istilik mənbələrindən uzaqda saxlamaq daha məqsədəuyğundur ki, məhsulun keyfiyyəti və təhlükəsizliyi qorunsun.”
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:110
Bu xəbər 28 Oktyabr 2025 19:30 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















