Konservlərin ən təhlükəli NÖVÜ
Oxu.az saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
"Ev şəraitində hazırlanmış konservlərin bəzi növləri təhlükəli ola və onlardan istifadə ağır zəhərlənmələrə gətirib çıxara bilər".
Oxu.Az-ın "İzvestiya" nəşrinə istinadən verdiyi xəbərə görə, bunu biologiya elmləri namizədi Yuliya Markova deyib.
O, uzunmüddətli saxlama üçün ət, quş və balıq məhsullarından konservlər hazırlamağı məsləhət görməyib:
"Bu məhsulları mikroorqanizmlərdən, o cümlədən təhlükəli klostridiya yığınlarından yumaq çətindir".
Markovanın sözlərinə görə, evdə hazırlanmış konservlərdən zəhərlənmə botulizm səbəbi ilə ölümlə nəticələnə bilər.
Bioloq izah edib ki, patogen yığınlarını məhv etməyin yeganə effektiv yolu onları +120 dərəcədən yuxarı temperaturda və yüksək təzyiqdə emal etməkdir ki, bu da ancaq sənaye avtoklavlarında mümkündür.
Baxış sayı:76
Bu xəbər 09 Sentyabr 2025 07:19 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















