Köp yaradan qidalar hansılardır?
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
İnsanlarda şişkinliyə ən çox fermentləşdirilə bilən oliqosaxaridlər, disaxaridlər, monosaxaridlər və poliollar qida qrupu səbəb olur.
Bunu terapevt, qastroenteroloq Vera Samsonova deyib.
Mütəxəssis mədə problemlərinə səbəb olan qida komponentlərindən biri kimi laktozanın adını çəkib. Bu maddə daha çox süd, qatıq və qaymaqlı pendirlərdə olur.
Həmçinin, buğda və çovdar toxumlarında, paxlalı bitkilərdə, sarımsaq və soğanda olan çoxlu sayda oliqosaxaridlərin istifadəsi də narahatlığa səbəb olur.
Bununla yanaşı, bir çox meyvə və tərəvəzlərdə, şirniyyatlarda, xüsusən də əncir, manqo, xurma və balda olan monosaxaridlər də köp yaradır.
Mənbə: lenta.ru
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Qarında köp olduqda, imtina edilməli olan qidalar açıqlandı
29 May 2025 08:40
Şişkinlik yaradan qidalar
16 Noyabr 2024 09:06
Asılılıq yaradan qidalar
12 İyun 2025 14:46
Sonsuzluq yaradan qidalar
18 Noyabr 2025 05:06
Köp və qaz sancısı əlehinə təbii qidalar XALQ TƏBABƏTİ
16 Noyabr 2024 01:45
Baxış sayı:115
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 20:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















