Köp yaradan qidalar hansılardır?
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
İnsanlarda şişkinliyə ən çox fermentləşdirilə bilən oliqosaxaridlər, disaxaridlər, monosaxaridlər və poliollar qida qrupu səbəb olur.
Bunu terapevt, qastroenteroloq Vera Samsonova deyib.
Mütəxəssis mədə problemlərinə səbəb olan qida komponentlərindən biri kimi laktozanın adını çəkib. Bu maddə daha çox süd, qatıq və qaymaqlı pendirlərdə olur.
Həmçinin, buğda və çovdar toxumlarında, paxlalı bitkilərdə, sarımsaq və soğanda olan çoxlu sayda oliqosaxaridlərin istifadəsi də narahatlığa səbəb olur.
Bununla yanaşı, bir çox meyvə və tərəvəzlərdə, şirniyyatlarda, xüsusən də əncir, manqo, xurma və balda olan monosaxaridlər də köp yaradır.
Mənbə: lenta.ru
Saglamolun.Az

Şişkinlik yaradan qidalar
16 Noyabr 2024 09:06
Xolesterini azaldan qidalar hansılardır?
15 Noyabr 2024 17:34
Stressi azaldan qidalar hansılardır?
30 Noyabr 2024 18:55
Köp və qaz sancısı əlehinə təbii qidalar XALQ TƏBABƏTİ
16 Noyabr 2024 01:45
Yuxusuzluğu yaradan səbəblər hansılardır? AÇIQLAMA
16 Noyabr 2024 15:17
