Mərcangilə, duzlu kələm, kivi, brokoli... Hemoqlobini ən yaxşı artıran vasitələr
Icma.az bildirir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
Rusiyalı diyetoloq Yevgeniya Deqtyannikova qanda hemoqlobinin səviyyəsini artırmağa kömək edən bir sıra məhsullar haqqında fikirlərini bölüşüb.
Hemoqlobin çatışmazlığı ilə mübarizədə qırmızı ət (mal və ya quzu), ət məhsulları, eləcə də C vitaminilə zəngin mərcangilə, duzlu kələm, kivi, brokoli bizə yardımçı ola bilər. Belə ki, bu məhsullar orqanizmə dəmiri mənimsəməyə kömək edir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, aşağı hemoqlobin orqanizmi tam zəifliyə aparır, qalxanabənzər vəz, qadın reproduktiv sistemində problemlər, qaraciyər funksiyasının pozulması və detoksifikasiyaya səbəb olur.
Onun sözlərinə görə, hemoqlobin aşağı olduqda səhərlər qalxmağa güc və enerji qalmayacaq, saçlar tökülməyə başlayacaq, dırnaqlarsa qırılacaq. Həmçinin aşağı qan təzyiqi və sürətli nəbz müşahidə ediləcək, dodaqların kənarları boyunca çatlar əmələ gələcək.
Sevinc
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:74
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 10:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















