Nə zeytun, nə də günəbaxan yağı Qızartmaq üçün hansı yağ məsləhətdir?
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Araşdırmalar nəticəsində qızartmaq üçün ən ideal yağın hansı olduğu ortaya çıxıb.
Medicina.az xəbər verir ki, xörəklərin dadında önəmli olan yağ seçimi qızartmada da çox önəmlidir. İnsanların çoxu mətbəxlərində günəbaxan yağı və zeytun yağından tez-tez istifadə etsə də, bazarda çoxlu bitki yağları var.
Araşdırma nəticəsində 6 məşhur aşpaz qızardarkən üstünlük verilməsi lazım olan yağla bağlı ortaq nöqtəyə gəlib.
Aşpazlar qızartmaq üçün ən uyğun yağ kimi avokado yağını göstəriblər. Avokado yağının ideal temperatura xarab olmadan dözə bilməsi, dadı və teksturası həm sağlamlıq, həm də praktiklik baxımından qızartmaq üçün ən uyğun yağ seçilib.

Aşpaz Sezar Zapata, avokado yağının qızartmaq üçün əla seçim olduğunu ifadə edib:
"Yanmadan qızardır. Avokado yağı, qızartmaq üçün ideal temperatur olan 260°C-270°C arasında sabit qala bilir", deyib.
O, qızardarkən günəbaxan yağı yerinə avokado yağından istifadə etməyi təklif edib.
Aygün
Medicina.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:82
Bu xəbər 19 Fevral 2025 15:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















