Nə zeytun, nə də günəbaxan yağı Qızartmaq üçün hansı yağ məsləhətdir?
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Araşdırmalar nəticəsində qızartmaq üçün ən ideal yağın hansı olduğu ortaya çıxıb.
Medicina.az xəbər verir ki, xörəklərin dadında önəmli olan yağ seçimi qızartmada da çox önəmlidir. İnsanların çoxu mətbəxlərində günəbaxan yağı və zeytun yağından tez-tez istifadə etsə də, bazarda çoxlu bitki yağları var.
Araşdırma nəticəsində 6 məşhur aşpaz qızardarkən üstünlük verilməsi lazım olan yağla bağlı ortaq nöqtəyə gəlib.
Aşpazlar qızartmaq üçün ən uyğun yağ kimi avokado yağını göstəriblər. Avokado yağının ideal temperatura xarab olmadan dözə bilməsi, dadı və teksturası həm sağlamlıq, həm də praktiklik baxımından qızartmaq üçün ən uyğun yağ seçilib.

Aşpaz Sezar Zapata, avokado yağının qızartmaq üçün əla seçim olduğunu ifadə edib:
"Yanmadan qızardır. Avokado yağı, qızartmaq üçün ideal temperatur olan 260°C-270°C arasında sabit qala bilir", deyib.
O, qızardarkən günəbaxan yağı yerinə avokado yağından istifadə etməyi təklif edib.
Aygün
Medicina.az
 Bu mövzuda digər xəbərlər:
Bu mövzuda digər xəbərlər: Baxış sayı:79
Baxış sayı:79 Bu xəbər 19 Fevral 2025 15:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 19 Fevral 2025 15:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















