Icma.az
close
up
RU
Menu

Bir biri ilə tələbə yoldaşı olan AZƏRBAYCANLI MƏŞHURLAR SİYAHI

Hindistan Putin səfəri zamanı Rusiya ilə böyük silah müqaviləsi bağlamağa hazırlaşır

Avro və rubl bahalaşdı, dollar isə... YENİ MƏZƏNNƏ

Naxçıvanda yeni təyin olunmuş səhiyyə nazirinin müavini kollektivə təqdim edildi (FOTO)

Uşaqlarla bağlı statistika açıqlandı: 138 azyaşlı…

“Arxeoloqlar 2400 illik qızıl xəzinə tapıb: gizlədilmiş sərvət hansı faciəli sirri daşıyır?“ Alimlərdən açıqlama

Qazancımızın neçə faizi ərzağa gedir?

“Netanyahu üçün “siyasi əfv“ oyunu: İsraili sarsıdan qərar yaxınlaşır“ “Walla“ nəşri

İİV in qarşısının alınması, müalicəsi barədə həkimlə maraqlı MÜSAHİBƏ

Aida Balayeva baş nazirin müavini təyin edildi Qazaxıstanda

Azərbaycandakı QİÇS li xəstələrin sayı: 30% i isə qadınlardır

2025 ci il kifayət qədər uğurlu oldu

Səlahiyyətli şəxs sakinlərdən yığılan pulları mənimsədi İsmayıllıda qalmaqal VİDEO

“Bələdiyyə seçkisi zamanı dedilər ki, bizi seçsəniz, yolu düzəldəcəyik, lakin o vaxtdan gediblər“ Elçin Əzizov ünvanında yaşayan sakinlər

Tramp İsraillə Suriya arasında dialoqun vacibliyini bəyan edib

ChatGPT də problem yarandı

Hikmət Hacıyevin Brüsseldən verdiyi ƏSAS MESAJLAR

Bu gün Türkiyə Superliqasında İstanbul derbisi keçiriləcək

Ailəsini qətl edən Əhmədin yeni görüntüləri və ifadəsi VİDEO

Zirə 1/4 finalda, Neftçi üçün kubok şansı bitdi YENİLƏNİB

Niyə şorba ikinci gün daha dadlı olur? CAVAB

Niyə şorba ikinci gün daha dadlı olur? CAVAB

News24 saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.

Əgər düşünürsünüzsə ki, şorbanı yalnız bişirdikdən dərhal sonra — “təzə ikən” yemək lazımdır, o zaman bilmədən bir çox ləzzət qatlarını əldən verirsiniz. 

News24.az bununla bağlı maraqlı məlumatları təqdim edir:

Əsl bulyonun ətri tam olaraq yalnız bişirildikdən 8–12 saat sonra açılır - və bu yalnız ərzaqların dəmlənməsi ilə bağlı deyil. Soyuduqdan sonra səthdə yağ təbəqəsi yaranır. Bu təbəqə oksidləşməni yavaşladan qoruyucu bir qalxan kimi çıxış edir. Məhz bu yağ qatı, şorbaya özünəməxsus qoxunu verən incə və uçucu maddələrin qorunmasına kömək edir.

Ən maraqlı dəyişikliklər molekulyar səviyyədə baş verir

Ət və tərəvəzlərdəki zülallar fermentlərin təsiri ilə tədricən parçalanır və glutamatlar adlı təbii maddələr ayrılır. Bu maddələr yeməyə daha dərin və zəngin bir dad bəxş edir.

Turşuluq da mühüm rol oynayır

Əgər şorbada pomidor və ya limon suyu varsa, ikinci dəfə qızdırılarkən bu maddələr tərəvəz lifləri ilə kimyəvi reaksiyaya girir. Nəticədə:

Paxlalılar və dənli bitkilər daha yumşaq olur;

Onların strukturu isə krem kimi hamar və ipək kimi zərif hala gəlir – halbuki içində heç bir qaymaq yoxdur.

Məsələn, ikinci gün mərci şorbası artıq ilk gündəki kimi dənəcikli olmur, daha vahid və yumşaq olur. Lobya isə əslən daha incə və dadlı olur.

Ancaq bir səhv bütün bu prosesi məhv edə bilər

Bu səhv şorbanı təkrar qaynatmaqdır. Çox yüksək temperatur yeni formalaşmış dad harmoniyasını məhv edir.

Düzgün üsul: Şorbanı aşağı temperaturda, yavaş-yavaş qızdırın, daim qarışdırın və qaynamağa imkan verməyin.

Əlavə tövsiyə

Bulyona duzu iki mərhələdə əlavə edin:

Əvvəlcə yarısını bişirərkən, qalanını isə təkrar qızdırmadan əvvəl.

Əgər şorbada kartof varsa, onu bir gündən artıq saxlamayın. Kartofda olan nişasta fermentləşməyə başlayır və yeməyə acılıq verir. Ən yaxşısı, kartof olmayan hissəni ayrı bir qablara ayırın və onu üçüncü gün belə böyük ləzzətlə yeyin./lent

Sonrakı hadisələr barədə daha çox məlumat almaq üçün Icma.az saytını izləyin.
seeBaxış sayı:93
embedMənbə:https://news24.az
archiveBu xəbər 28 İyun 2025 19:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr

Bir biri ilə tələbə yoldaşı olan AZƏRBAYCANLI MƏŞHURLAR SİYAHI

02 Dekabr 2025 16:57see202

Hindistan Putin səfəri zamanı Rusiya ilə böyük silah müqaviləsi bağlamağa hazırlaşır

01 Dekabr 2025 14:03see182

Avro və rubl bahalaşdı, dollar isə... YENİ MƏZƏNNƏ

01 Dekabr 2025 09:31see177

Naxçıvanda yeni təyin olunmuş səhiyyə nazirinin müavini kollektivə təqdim edildi (FOTO)

01 Dekabr 2025 21:20see165

Uşaqlarla bağlı statistika açıqlandı: 138 azyaşlı…

01 Dekabr 2025 19:31see163

“Arxeoloqlar 2400 illik qızıl xəzinə tapıb: gizlədilmiş sərvət hansı faciəli sirri daşıyır?“ Alimlərdən açıqlama

02 Dekabr 2025 23:53see162

Qazancımızın neçə faizi ərzağa gedir?

01 Dekabr 2025 08:31see161

“Netanyahu üçün “siyasi əfv“ oyunu: İsraili sarsıdan qərar yaxınlaşır“ “Walla“ nəşri

01 Dekabr 2025 21:53see159

İİV in qarşısının alınması, müalicəsi barədə həkimlə maraqlı MÜSAHİBƏ

01 Dekabr 2025 09:59see146

Aida Balayeva baş nazirin müavini təyin edildi Qazaxıstanda

01 Dekabr 2025 09:49see143

Azərbaycandakı QİÇS li xəstələrin sayı: 30% i isə qadınlardır

01 Dekabr 2025 09:54see140

2025 ci il kifayət qədər uğurlu oldu

01 Dekabr 2025 08:36see139

Səlahiyyətli şəxs sakinlərdən yığılan pulları mənimsədi İsmayıllıda qalmaqal VİDEO

01 Dekabr 2025 09:09see134

“Bələdiyyə seçkisi zamanı dedilər ki, bizi seçsəniz, yolu düzəldəcəyik, lakin o vaxtdan gediblər“ Elçin Əzizov ünvanında yaşayan sakinlər

02 Dekabr 2025 08:15see133

Tramp İsraillə Suriya arasında dialoqun vacibliyini bəyan edib

01 Dekabr 2025 21:40see132

ChatGPT də problem yarandı

03 Dekabr 2025 00:36see131

Hikmət Hacıyevin Brüsseldən verdiyi ƏSAS MESAJLAR

01 Dekabr 2025 23:50see128

Bu gün Türkiyə Superliqasında İstanbul derbisi keçiriləcək

01 Dekabr 2025 09:52see128

Ailəsini qətl edən Əhmədin yeni görüntüləri və ifadəsi VİDEO

03 Dekabr 2025 00:53see128

Zirə 1/4 finalda, Neftçi üçün kubok şansı bitdi YENİLƏNİB

02 Dekabr 2025 21:45see123
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri