Pomidor sousunda badımcanlı toyuq RESEPT
Lent az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Bu yemək şirəli, ətirli və doyurucu alınır xüsusilə yay fəslində süfrəyə təqdim etmək üçün mükəmməldir. İstənilən qarnirlə (məsələn, düyü, bulqur, makaron) verə bilərsiniz və ya ayrı yemək kimi də çox dadlıdır.
Lent.az bu resepti təqdim edir:
Tərkibi:
Badımcan 2-3 ədəd
Toyuq budu - 6 ədəd
Soğan - 4 ədəd
Şirin bibər - 1 ədəd
Pomidor (təzə və ya öz şirəsində) - 300 q
Tomat pastası - 70 q
Paprika - 1 ç.q.
Xmeli-suneli (qarışıq ədviyyat) - 1 ç.q.
Sarımsaq - 3 diş
Duz, istiot, şəkər - zövqə görə
Acı bibər (çili) - 1 ədəd
Göyərti: keşniş, şüyüd, cəfəri, reyhan (arzuya görə)
Hazırlanması:
Badımcanları iri doğrayın, 15-20 dəqiqə duzlu suda saxlayın ki, acılığı çıxsın. Sonra suyunu süzüb kağız dəsmalla qurulayın və hər iki üzünü qızılı rəng alana qədər qızardın. Toyuq budlarını duzlayıb-istiotlayın və hər iki üzünü qızılı rəng alana qədər qızardın. Ət qızartdığınız tavada soğan və sarımsağı qovurun. Üzərinə paprika, xmeli-suneli, duz və istiot əlavə edin, qarışdırın. Sonra doğranmış bibər, pomidor və tomat pastasını əlavə edib 4-5 dəqiqə qapaqsız bişirin. Tavaya toyuq, badımcan və acı bibəri əlavə edin, qapağını örtüb 30-35 dəqiqə zəif odda bişirin. İstəyə görə doğranmış göyərti ilə bəzəyib süfrəyə verin.
Baxış sayı:47
Bu xəbər 16 Avqust 2025 13:21 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















