Qaynadılmış yumurta hansı halda zəhərə çevrilir? Həkimlər
Saglamolun portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Toyuq yumurtalarını düzgün bişirmək lazımdır, əks halda orqanizmə ciddi zərər verə bilər.
Qaynarinfo xəbər verir ki, bu barədə today.ua saytı həkimlərə istinadən xəbərdarlıq edib.
Mütəxəssislər vurğulayıb ki, həddən artıq bişmiş yumurtaları yemək olmaz, bu, sağlamlıq üçün çox təhlükəlidir.
Onların sözlərinə görə, yumurtaları on dəqiqədən az qaynatmaq lazımdır, bundan sonra isə dərhal soyuq suya salınmalıdır. Onları daha çox bişirirsəniz, sarısında yaşılımtıl-mavi təbəqə görünə bilər - bu, insan orqanizmi üçün zəhərli maddələrin, xüsusən də dəmir sulfidin yumurtada sürətlə əmələ gəldiyinə işarədir. Bu halda onu yemək qətiyyən olmaz.
Saglamolun.Az

Bir neçə dəfə qaynadılmış su ZƏHƏRƏ dönür
16 Noyabr 2024 03:17
500 dollarlıq qaynadılmış yumurta gündəm oldu
19 Yanvar 2025 05:02
Niyə qaynadılmış yumurta ilə çay içmək olmaz?
21 Noyabr 2024 21:55
Göbələk nə zaman zəhərə çevrilir
30 Noyabr 2024 08:55
Pendiri belə yeməyin Zəhərə çevrilir
23 Noyabr 2024 10:10

