Qəbizliyin çarəsi: Cəmi 1 dəfə istifadə bəs edir
Icma.az, Olke.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Qəbizlik xüsusilə lifsiz və çox bərk qidaların həddindən artıq istehlakı nəticəsində yaranan bir problemdir. Bu vəziyyətdən qurtulmaq üçün istifadə olunan dərmanlar bəzən istənilən effekti verməyə bilər. Qarın ağrısı ilə müşayiət olunan qəbizlikdən xilas olmaq üçün isə təbii üsullar olduqca faydalı ola bilər.
Ölkə.Az Musavat.com-a istinadən bu üsullardan bəzilərini təqdim edir:
Quru ərik
Quru ərik yüksək miqdarda pəhriz lifi və təbii işlədici təsirə malik sorbitol maddəsi ilə zəngindir. Qəbizlik probleminin aradan qaldırılması üçün quru ərik yemək olduqca effektivdir. Əriklə birlikdə bol su içmək təsirini daha da artırır.
Çia toxumu
Çia toxumu zəngin lif tərkibinə malikdir. Bir qaşıq çia toxumunu suyun içində saxlayıb jel halına gətirdikdən sonra istehlak etmək bağırsaqların hərəkətini sürətləndirərək qəbizliyi aradan qaldıra bilər.
İspanaq
İspanaq liflə zəngin olmaqla yanaşı, maqnezium baxımından da olduqca faydalıdır. Qaynadılmış ispanağı suyuyla birlikdə qəbul etmək bağırsaqları yumşaldır və qısa müddətdə qəbizlikdən azad olmağa kömək edir.
Alma
Alma tərkibində olan pektin adlı həll olan liflər sayəsində bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir.
İncir
İncir təbii işlədici təsirə malikdir. Həm təzə, həm də quru incir yüksək lif tərkibi ilə bağırsaqların işini aktivləşdirir.
Kətan toxumu
Kətan toxumu həm yüksək lif, həm də Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Qəbizlik zamanı istifadə edildikdə bağırsaqları yumşaldır və onların fəaliyyətini artırır.
Baxış sayı:118
Bu xəbər 05 May 2025 00:24 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















