Qəhvə içərkən diqqətli olmaq lazımdır
Icma.az bildirir, Redaktor.az saytına əsaslanaraq.
Dietoloq Paula Serrano bildirib ki, qəhvə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, insanlar bu içkinin potensial təhlükələrini unudurlar.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə o, İspaniyanın El Periodico De Espana nəşrinə danışıb.
Serrano qeyd edib ki, qəhvə sevənlərdə hər hansı səbəbdən ölüm riski 12 faiz azdır.
"Lakin qəhvə hazırlanarkən dənələr qovrulur və 120 dərəcədən yuxarı temperaturda akrilamid maddəsi əmələ gəlir. Bu maddə kanserogen kimi tanınır və əzələ zəifliyi, əllərdə və ayaqlarda keylik, balanssızlıq, koordinasiya problemlərinə səbəb ola bilər deyə mütəxəssis izah edib".
Aytəkin TOFİQQIZI

