Qəhvənin faydası və zərəri: neçə fincan içmək olar?
Olke.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
"Qəhvə ölçülü şəkildə istehlak edildikdə sağlamlıq üçün faydalıdır".
Ölkə.az "Gazeta.Ru"ya istinadla xəbər verir ki, bu sözləri terapevt Mariya Tolstovaa deyib.
“Həddindən artıq olmayan qəhvə qəbulu ürək-damar çatışmazlığı, həmçinin işemik ürək xəstəliyi və qulaqcıq fibrilasiyası tutmalarının riskini azaldır”, – deyə həkim izah edib.
Onun sözlərinə görə, sağlamlığa zərər vermədən insan gündə üç-dörd fincan üyüdülmüş qəhvə içə bilər.
O xəbərdarlıq edib ki, daha çox qəhvə içmək arterial təzyiqin yüksəlməsinə və ürəkdöyünmənin artmasına səbəb ola bilər. Hipertoniyası və aritmiyası olan şəxslərdə qəhvədən sui-istifadə mövcud ürək-damar xəstəliklərini ağırlaşdıra bilər. Həkim əlavə edib ki, infarkt və ya insultdan sonra bərpa dövründə qəhvə içmək qəti şəkildə qadağandır.
O, həmçinin qəhvəni yeməyin əvəzinə və ya qəlyanaltı kimi içməyi tövsiyə etməyib, çünki bu vərdiş mədə yanmasına, ürəkbulanmasına və həzm sistemi ilə bağlı xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Həmidə İbrahimova


