Sarımsaq qabıqlarını atmayın Faydaları
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Sarımsaq qabıqlarının antioksidan xüsusiyyətləri hüceyrələri qorumağa və immunitet sistemini dəstəkləməyə kömək edir.
Medicina.az xəbər verir ki, sarımsaq qabıqları tez-tez atılır, lakin tərkibində bədən üçün faydalı təbii maddələr var.

Tez-tez atılan bu qabıq, antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələrin qoruyur və eyni zamanda immuniteti dəstəkləməyə kömək edir.
Qabıqları müxtəlif yollarla, məsələn, yeməklərə, çaylara və ya təbii qarışımlara əlavə etmək olar.

1. Antioksidan dəstək verir
Sarımsaq qabıqları orqanizmi yoran və hüceyrələri aşındıran maddələrə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
2. İltihablara kömək edir
Qabıqda olan bəzi təbii maddələr bədəndəki yüngül iltihabı azaltmağa kömək edir.
Bu, immunitet sisteminin daha balanslı işləməsinə kömək edir.

3. Mikroblara və göbələklərə qarşı effektli
Qabıqdan çay və ya həlim hazırlamaq bəzi zərərli mikroblardan qoruya bilər.
4. Qan şəkərini tənzimləyər
Sarımsaq qabıqları qan şəkərinə nəzarət üçün kiçik faydalar təqdim edər.
Yeməklərdə istifadə edilə bilər.
5. Ürək sağlamlığını dəstəkləyir
Qabıq ürək və qan dövranı sistemini dəstəkləyir.
Balanslaşdırılmış pəhriz ilə birlikdə istifadə edildikdə, sağlamlığın qorunmasına kömək edir.
Aygün
Medicina.az

