Şəkərin dərmanı olan 3 tərəvəz
Cebheinfo saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
İrvin Kaliforniya Universitetinin alimləri təbii lif inulin sayəsində hansı tərəvəzlərin şəkərin orqanizmə zərərli təsirini azalda biləcəyini aşkar ediblər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu “New York Post” yazır.
Onlar aşkar ediblər ki, soğan, sarımsaq və enginar bağırsaqdakı bakteriyaları dəyişdirərək fruktozanın qaraciyərə çatmasının qarşısını alır.
"Biz aşkar etdik ki, inulin adlı pəhriz lifinin istehlakı bağırsaq bakteriyalarını dəyişdirərək, zərərli fruktoza istehlakının qarşısını alır", - aparıcı tədqiqatçı Çolsun Canq deyib.
Canq və komandası nazik bağırsaqdakı bakteriyaların fruktoza qaraciyərə çatmazdan əvvəl onu metabolizə edə biləcəyini kəşf edib. Bununla belə, kifayət qədər lif olmayan fruktoza qaraciyəri həddindən artıq yükləyir və yağ yığılmasına səbəb olur. İnulinin köməyi ilə mikroblar şəkəri erkən yandırmağa başlayır:
"Xüsusi bağırsaq bakteriyalarını və metabolik yolları müəyyən etməklə, tapıntılarımız fərdiləşdirilmiş qidalanma strategiyalarını inkişaf etdirməyə kömək edə bilər".
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin


