Şirniyyatın yaxşı qabarması üçün qızıl məsləhətlər
Icma.az, Medicina portalına istinadən məlumat yayır.
Evdə tort hazırlayarkən ən çox rast gəlinən problemlərdən biri onun şişməməsidir.
Medicina.az xəbər verir ki, tərkiblərin otaq temperaturunda olması, düzgün qarışdırma texnikası və sobanın parametrləri bunda böyük rol oynayır.
Kiçik məsləhətlərlə siz mətbəxdə möcüzələr yarada və hər dəfə onları sınadığınızda mükəmməl şişmiş tortlar əldə edə bilərsiniz.
Tərkibi otaq temperaturunda olmalıdır
Yumurta, süd və qatıq kimi qidalar həmişə otaq temperaturunda istifadə edilməlidir. Soyuq qidalar şirniyyatın qalxmasının qarşısını alır.
Şəkər və yumurtanı yaxşıca çırpın
Yumurtaları şəkərlə ən azı 4-5 dəqiqə ağarıb qaymaqlı olana qədər çırpmaq tortun qalxmasına kömək edəcək.
Unu süzün
Unun süzülməsi şirniyyatın daha qabarıq olmasına kömək edəcək. Unu bir spatula ilə qarışıma yavaş-yavaş qatın.
Qabartma tozunu unutma
Düzgün miqdarda qabartma tozu əlavə etmək çox vacibdir. Çox və ya çox az olması tortun arzuolunandan az qalxmasına səbəb ola bilər.
Fırını əvvəlcədən qızdırın
Şirniyyatı əvvəlcədən isidilmiş sobaya qoymağınızdan əmin olun. Ani temperatur dəyişiklikləri şirniyyatın "çökməsinə" səbəb ola bilər.
Fırının qapısını açmayın
İlk 20 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açsanız, şirniyyat "sönə bilər". Səbirli olun və bişirmə vaxtının çox hissəsi üçün qapını bağlı saxlayın.
Aygün
Medicina.az


