“Slow Food International”ın prezidenti: “Terra Madre” təşəbbüsü qlobal hərəkatın bir hissəsidir
Icma.az bildirir, Azertag saytına əsaslanaraq.
Şəki, 11 oktyabr, Mustafa Dadaşov, AZƏRTAC
COP29 zamanı burada olanda sadə bir arzum vardı - yerli “Terra Madre” tədbirinin keçirildiyini görmək. Bu gün həmin arzu gerçəyə çevrilib və mən “Terra Madre Şəki”nin ilk buraxılışını açmaqdan böyük məmnunluq hissi keçirirəm.
AZƏRTAC-ın bölgə müxbiri xəbər verir ki, bu sözləri “Slow Food International”ın prezidenti Edvard Mukibi Şəkidə keçirilən “Terra Madre” qastronomiya festivalında jurnalistlərə müsahibəsində deyib. O bildirib ki, bu, yalnız başlanğıcdır: “Əsas məqsədimiz iki il ərzində Azərbaycanda regional “Terra Madre” tədbirinə ev sahibliyi etməkdir”.
Edvard Mukibinin sözlərinə görə, bu təşəbbüs qlobal hərəkatın bir hissəsidir: “Terra Madre Torino”dan tutmuş Amerikaya və Asiya-Sakit okean regionuna qədər. “Slow Food” burada şəbəkəsini genişləndirəcək, bioloji müxtəlifliyi və aqroekologiyanı qorumağa davam edəcək”.
O bildirib ki, yeni “Slow Food Travel” marşrutları yaradılır - Böyük Qafqazdan sonra hazırda Lənkəran istiqaməti hazırlanır. Yerlərdəki aşpazlar və şərab istehsalçıları bu missiyanın əsas hissəsidir.
“Gəlin “Terra Madre Şəki”dən istifadə edərək ənənələrimizi qeyd edək və Azərbaycanın qidası, insanı və planeti üçün daha dayanıqlı gələcək quraq”,- deyə Edvard Mukibi vurğulayıb.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:166
Bu xəbər 11 Oktyabr 2025 17:29 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















