“Slow Food International”ın prezidenti: “Terra Madre” təşəbbüsü qlobal hərəkatın bir hissəsidir
Icma.az bildirir, Azertag saytına əsaslanaraq.
Şəki, 11 oktyabr, Mustafa Dadaşov, AZƏRTAC
COP29 zamanı burada olanda sadə bir arzum vardı - yerli “Terra Madre” tədbirinin keçirildiyini görmək. Bu gün həmin arzu gerçəyə çevrilib və mən “Terra Madre Şəki”nin ilk buraxılışını açmaqdan böyük məmnunluq hissi keçirirəm.
AZƏRTAC-ın bölgə müxbiri xəbər verir ki, bu sözləri “Slow Food International”ın prezidenti Edvard Mukibi Şəkidə keçirilən “Terra Madre” qastronomiya festivalında jurnalistlərə müsahibəsində deyib. O bildirib ki, bu, yalnız başlanğıcdır: “Əsas məqsədimiz iki il ərzində Azərbaycanda regional “Terra Madre” tədbirinə ev sahibliyi etməkdir”.
Edvard Mukibinin sözlərinə görə, bu təşəbbüs qlobal hərəkatın bir hissəsidir: “Terra Madre Torino”dan tutmuş Amerikaya və Asiya-Sakit okean regionuna qədər. “Slow Food” burada şəbəkəsini genişləndirəcək, bioloji müxtəlifliyi və aqroekologiyanı qorumağa davam edəcək”.
O bildirib ki, yeni “Slow Food Travel” marşrutları yaradılır - Böyük Qafqazdan sonra hazırda Lənkəran istiqaməti hazırlanır. Yerlərdəki aşpazlar və şərab istehsalçıları bu missiyanın əsas hissəsidir.
“Gəlin “Terra Madre Şəki”dən istifadə edərək ənənələrimizi qeyd edək və Azərbaycanın qidası, insanı və planeti üçün daha dayanıqlı gələcək quraq”,- deyə Edvard Mukibi vurğulayıb.


