Bakıda “Slow Food” mövzusunda tədbir keçirilib AZƏRTAC
Icma.az, Azertag portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Bakı, 15 noyabr, AZƏRTAC
Bakıda keçirilən BMT-nin İqlim Dəyişmələri üzrə Çərçivə Konvensiyasının Tərəflər Konfransının 29-cu sessiyası (COP29) çərçivəsində Dövlət Turizm Agentliyinin təşkilatçılığı ilə “Slow Food” mövzusunda tədbir keçirilib.
AZƏRTAC xəbər verir ki, iştirakçılara Azərbaycan milli şirniyyatları çay süfrəsinin elementləri kimi nümayiş olunub.
Azərbaycan Turizm Bürosunun Qastronomiya Turizminin İdarəedilməsi departamentinin direktoru Səkinə Əsgərova bildirib ki, aparılan qastronomiya strategiyası COP29-un çağırışlarına uyğundur.
“Qidaların hər birinin arxasına QR kodlar əlavə edilib. Nəticədə məhsul haqqında daha ətraflı məlumatla tanış olmaq mümkündür. “Tullantı yaratmadan dadına bax” şüarı ilə gələcək nəsillərə də eyni ekoloji dəyərlər ötürülür. DTA-nın əsas funksiyası qastronomiya turizmi olsa da, yeni əsasnamə ilə prosesləri uyğunlaşdırırıq. Nəticədə rəngarəng görüntülər əmələ gəlir”, - deyə o əlavə edib.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:103
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 22:09 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















