Soğan doğrayarkən ağlamamaq mümkündür
Milli.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Soğan doğrayarkən göz yaşlarının qarşısını almaq mümkündürmü? Alimlər bu sualın cavabını tapdıqlarını iddia edirlər.
Milli.Az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, alimlər soğanın göz yaşına səbəb olan maddəsini minimuma endirən yeni üsul təqdim ediblər. Araşdırmalara görə, soğanın soyudulması bu problemi xeyli azaldır. Soyuq temperaturda saxlanılan soğan, doğrandıqda daha az uçucu maddə buraxır və nəticədə göz qıcıqlanması zəifləyir.
Eyni zamanda, iti bıçaqla sürətli kəsmək, soğanın hüceyrələrinin daha az zədələnməsinə səbəb olduğu üçün bu da göz yaşının qarşısını alan amillərdəndir.
Alimlər, soğanı kəsməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə soyuducuda saxlamağı və mümkün qədər iti bıçaqla doğramağı tövsiyə edirlər.
Fidan
Milli.Az
Baxış sayı:113
Bu xəbər 18 May 2025 02:03 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















