Soyuqdəymə zamanı düzgün QİDALANMA
Redaktor.az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Xəstəlik dövründə orqanizmi düzgün dəstəkləmək vacibdir.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq, dietoloq Oksana Mixaleva gazeta.ru-ya müsahibəsində danışıb.
Onun sözlərinə görə, xəstəlik zamanı orqanizmin infeksiya ilə mübarizə aparmaq üçün enerjiyə ehtiyacı olur. Lakin həkim qeyd edib ki, bütün qidalar bu məqsəd üçün uyğun deyil. O, sağalana qədər rasiondan fastfud, qəlyanaltılar, qızardılmış və yağlı yeməklər, həmçinin qazlı içkilərin çıxarılmasını tövsiyə edib.
Bundan əlavə, Mixaleva soyuqdəymə zamanı qırmızı ət yeməklərini, un məmulatlarını və şirniyyatları da arzuolunmaz adlandırıb.
Mütəxəssis əlavə edib ki, soyuqdəymə zamanı sadə və asan həzm olunan qidalar - bulyon, şorbalar, sıyıqlar və yaxşı bişmiş ət qəbul etmək daha faydalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI


