Soyuqdəymə zamanı düzgün QİDALANMA
Redaktor.az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Xəstəlik dövründə orqanizmi düzgün dəstəkləmək vacibdir.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq, dietoloq Oksana Mixaleva gazeta.ru-ya müsahibəsində danışıb.
Onun sözlərinə görə, xəstəlik zamanı orqanizmin infeksiya ilə mübarizə aparmaq üçün enerjiyə ehtiyacı olur. Lakin həkim qeyd edib ki, bütün qidalar bu məqsəd üçün uyğun deyil. O, sağalana qədər rasiondan fastfud, qəlyanaltılar, qızardılmış və yağlı yeməklər, həmçinin qazlı içkilərin çıxarılmasını tövsiyə edib.
Bundan əlavə, Mixaleva soyuqdəymə zamanı qırmızı ət yeməklərini, un məmulatlarını və şirniyyatları da arzuolunmaz adlandırıb.
Mütəxəssis əlavə edib ki, soyuqdəymə zamanı sadə və asan həzm olunan qidalar - bulyon, şorbalar, sıyıqlar və yaxşı bişmiş ət qəbul etmək daha faydalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:107
Bu xəbər 29 Sentyabr 2025 17:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















