Xərçəng riskini azaldan ən güclü 2 qida
Icma.az, Medicina saytına istinadən bildirir.
Qidalanma bədxassəli şişlərin yaranma və inkişaf riskini azaldır.
“Medicina” xəbər verir ki, tibb elmləri doktoru Vadim Pokrovski insanların xərçəngdən qorunmasını yaxşılaşdıran qidalardan danışıb.
"Qoz-fındıq tərkibində yalnız xərçəng deyil, həm də ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldan olduqca sağlam bitki yağları var”.
Həkim əlavə edib ki, aşağı qlisemik indeksə malik şəkərsiz meyvələri seçmək daha yaxşıdır.
Pokrovskinin sözlərinə görə, bu cür qidalarda daha az asanlıqla həzm olunan karbohidratlar var və liflə zəngindir. Bu qidaların orta dərəcədə istehlakı bədənin fəaliyyətini və müdafiə mexanizmlərini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Professor vurğulayıb ki, xərçəngin qarşısını almaq üçün pəhrizinizə yüksək lifli qidaları, xüsusən də müxtəlif növ kələm və turp kimi tərəvəzləri daxil etmək vacibdir.
Eyni zamanda, bitki qidalarında müəyyən vitamin və mineralların olmadığını və ya bədənin lazım olan qidaları yaxşı mənimsəmədiyini xatırlamaq vacibdir.
Ümumiyyətlə, pəhriziniz monoton olmamalıdır. İnsan sağlamlığı bədəndəki bakteriyalardan asılıdır və onların "üsyan etməsinin" qarşısını almaq üçün müxtəlif pəhriz vacibdir.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:28
Bu xəbər 13 Noyabr 2025 22:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















