Yaddaşı gücləndirən ədviyyat Gündə 1 qaşıq
Medicina saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Son illərdə unutqanlıq şikayətləri artarkən, yaddaşı gücləndirən təbii həllər də maraq mövzusuna çevrilib.
Bəs, hansı ədviyyat unutqanlığa qarşı təsirlidir?
Medicina.az xəbər verir ki, son zamanlar cəmiyyətdə unutqanlıq şikayətləri artsa da, mütəxəssislər təbii qidaların əhəmiyyətinə diqqət çəkirlər.
Mətbəxlərdə tez-tez istifadə edilən sarıkök nizamlı istifadə edildiyində yaddaşı gücləndirir.
Araşdırmalara görə, bu ədviyyat antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində beyin hüceyrələrini qoruyur və zehni performansı artırır.
Gündə yalnız bir qaşıqla belə təsirlidir.

Sarıkök ədviyyat kimi istifadə edilən zəncəfil ailəsindən sarı rəngli bir bitkidir. Xüsusilə hind mətbəxində geniş istifadə olunur.
Sarıkökün əsl faydasını təmin edən maddə kurkumindir. Kurkumin güclü antioksidant və iltihab əleyhinə təsirə malikdir.
Kurkuminin beyindəki iltihabı azaltdığı, Alzheimer xəstəliyi riskini azaltdığı və yaddaşı gücləndirdiyi elmi araşdırmalarla da təsdiqlənir.
Aygün
Medicina.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:40
Bu xəbər 05 İyul 2025 12:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















