Yeməklərin daşmasına bu üsüllarla SON
Icma.az, Bakivaxti portalına istinadən məlumat yayır.
Yemək bişirərkən ən çox rast gəlinən problemlərdən biri də yemək bişirərkən daşmasıdır. Süd qaynadarkən və ya makaron, şorba kimi çox sulu qidalar hazırlayarkən tez-tez qarşılaşdığımız daşqın problemindən xilas olmaq üçün bəzi təbii üsullardan kömək almaq kifayətdir.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki,bu üsullarla baş verə biləcək problemlərin qarşısın almaq mümkündür:
Taxta qaşıq: Qazanın üzərinə taxta qaşıqların qoyulması yeməyin daşmasının qarşısını almaq üçün təbii üsuldur. Taxta qaşıq üsulu ilə yeməyin daşmasının qarşısını almaq üçün qazanın üzərinə taxta qaşığı üfüqi şəkildə qoymaq kifayətdir. Köpüklənən və daşmaq üzrəmiş kimi yüksələn su taxta qaşığa toxunduqda azalmağa başlayır.
Zeytun yağı: Digər təbii üsul zeytun yağından istifadə etməkdir. Zeytun yağı ilə süd və şorbaların qaynamasının qarşısını asanlıqla ala bilərsiniz. Bu üsuldan kömək almaq üçün salfetin və ya pambığın üzərinə bir neçə damcı zeytun yağı töküb qazanın ağzına çəkmək olar. Zeytun yağının sıxlığı sudan aşağı olduğu üçün su dibində qalacaq.
Nuray Qurbanova
BDU-nun Jurnalistika fakültəsinin IV kurs tələbəsi
Bakıvaxtı.az

