Icma.az
close
up
AZ
sual
Вопрос - Ответ
Получи ответ на интересующий вас вопрос
Задай вопрос
categoryQida, Kulinar

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz1. Bal 2. Pomidorlar 3. Çörək 4. Soğan 5. Avokado 6. Reyhan 7. Kartof 8. Banan 9. Sarımsaq 10. Şokolad 11. Ədviyyatlar 12. Zeytun yağı 13. Kivi 14. Manqo 15. Alma, armud

Дополнение к вопросу: (23 Декабря 2024 19:25)

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq düzgün deyil, çünki onların dadı, qoxusu və teksturası dəyişir. Soyuducunun soyuq və rütubətli mühiti pomidor, banan və kartof kimi məhsullarda dad itkisinə, kristallaşma və ya yumşalmaya səbəb olur. Bundan əlavə, çörək və reyhan kimi məhsullar soyuducuda tez quruyur və xarab olur. Bal, zeytun yağı və şokolad isə temperatur dəyişikliyindən təsirlənərək öz təbii quruluşunu və keyfiyyətini itirir. Bu səbəbdən, onları sərin, quru və havalı yerdə saxlamaq daha uyğun

3 Комментариев
Войдите, чтобы оставлять комментарии...
Kamalya Alihanov 17 Декабря 2024 23:43
Çox faydalı məlumatdır! Kartofun niyə soyuducuda qaraldığını indi başa düşdüm
Dilara Gadjieeva 17 Декабря 2024 23:42
Avokadonun soyuducuda saxlanmamalı olduğunu bilmirdim! Ona görə də həmişə xarab olurdu. Çox sağ olun, məlumat üçün!
Hamza Mammodov 17 Декабря 2024 23:42
Həmişə pomidoru soyuducuda saxlayırdım, ona görə də dadı itməyinin səbəbini anlamırdım! İndi bildim, stolun üstündə saxlayacam 👍