Icma.az
close
up
RU
sual
Sual - Cavab
Sizi maraqlandıran suala cavab alın
Sual verin
categoryQida, Kulinar

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq olmaz1. Bal 2. Pomidorlar 3. Çörək 4. Soğan 5. Avokado 6. Reyhan 7. Kartof 8. Banan 9. Sarımsaq 10. Şokolad 11. Ədviyyatlar 12. Zeytun yağı 13. Kivi 14. Manqo 15. Alma, armud

Suala əlavə: (23 Dekabr 2024 15:05)

Bu məhsulları soyuducuda saxlamaq düzgün deyil, çünki onların dadı, qoxusu və teksturası dəyişir. Soyuducunun soyuq və rütubətli mühiti pomidor, banan və kartof kimi məhsullarda dad itkisinə, kristallaşma və ya yumşalmaya səbəb olur. Bundan əlavə, çörək və reyhan kimi məhsullar soyuducuda tez quruyur və xarab olur. Bal, zeytun yağı və şokolad isə temperatur dəyişikliyindən təsirlənərək öz təbii quruluşunu və keyfiyyətini itirir. Bu səbəbdən, onları sərin, quru və havalı yerdə saxlamaq daha uyğun

3 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
Kamalya Alihanov 17 Dekabr 2024 23:43
Çox faydalı məlumatdır! Kartofun niyə soyuducuda qaraldığını indi başa düşdüm
Dilara Gadjieeva 17 Dekabr 2024 23:42
Avokadonun soyuducuda saxlanmamalı olduğunu bilmirdim! Ona görə də həmişə xarab olurdu. Çox sağ olun, məlumat üçün!
Hamza Mammodov 17 Dekabr 2024 23:42
Həmişə pomidoru soyuducuda saxlayırdım, ona görə də dadı itməyinin səbəbini anlamırdım! İndi bildim, stolun üstündə saxlayacam 👍