Acqarına nələri yemək və içmək olmaz? TÖVSİYƏ
Acqarına qəhvə icmək, ağ çörək və və qatıq yemək tövsiyə edilmir.
Azpost.info xəbər verir ki, həkimlər bu siyahıya təzə sıxılmış şirələri və meyvə içkilərini də daxil ediblər.
Mütəxəssislərin fikrincə, qəhvə mədədə turşuluğunun artmasına təkan verir, selikli qişaları qıcıqlandırır, bu da ürək yanması və ürəkbulanma ilə nəticələnə bilir.
Ağ çörək və qatıq sürətli karbohidratlardır ki, əvvəlcə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artırır, sonra isə onu da kəskin azaldır. Bu, yorğunluq və aclıq hissinə səbəb olur.
Həkimlərin fikrincə, təzə sıxılmış şirələr və meyvə içkiləri mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır. Bu, mədəaltı vəzi fermentlərinin həddindən artıq istehsalını stimullaşdırır, bu da qazların əmələ gəlməsinə və sağ hipokondriyumda ağırlığa, həmçinin ürək bulanmasına gətirib çıxarır.
Siyahı soyuq və ya çox isti su ilə tamamlanır. Birincisi, mədədə kramplara səbəb olur və həzmə maneə törədir. Çox isti olan içkilər də öz növbəsində yemək borusunu zədələyir.
Azpost.info