Alkoqollu içkilər, ət və hətta meyvə: Xərçəng riskini artıran MƏHSULLAR
Icma.az, Bizim media saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Bəzi qida məhsullarının tərkibində olan kanserogen maddələr xərçəngə tutulma riskini artırır.
Bizim.Media xəbər verir ki, bu barədə həkim ekspert Vera Serejina xəbərdarlıq edib ki,
Onun sözlərinə görə, xərçəngin əsas törədicilərindən biri də alkoqoldur. Lakin kimyəvi maddələrlə işlənmiş ət və hətta meyvələr də orqanizm üçün təhlükə yarada bilər.
Mütəxəssis əlavə edib ki, yeməklərin çəkilməsi və ya qızardılması zamanı orqanizmin hüceyrələrini zədələyən maddələr buraxılır. Hətta səhv bişmiş kabab da toksin mənbəyinə çevrilə bilər.
Eyni zamanda qışda xüsusilə yeməyi sevdiyimiz turşu da xərçəng riskini də artırır. Bundan əlavə, souslar, marqarin və mayonez orqanizmimiz üçün zərərli qidalar siyahısındadır:
“Şəkərli içkilər və fast food bu kateqoriyada xüsusilə qeyd edilməlidir. Onların tərkibində olan boyalar və dadlandırıcılar xərçəng riskini artırır”.
Bizim.Media
Baxış sayı:147
Bu xəbər 22 Fevral 2025 18:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















