Balı bu məhsullarla birlikdə yeyin Diyetoloq tövsiyyə edir
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Rusiyanın diyetoloq-nutrisioloqlarının Milli assosiasiyasının eksperti həkim-diyetoloq Darya Rusakova bildirib ki, balı az miqdarda və yalnız təbii yoqurt və ya kəsmik kimi məhsullarla birlikdə yemək lazımdır.
Saglamolun.az Москве 24-ə istinadla bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, karbohidratlarla zəngin olan balı yalnız günün 1-ci yarısında 1-2 çay qaşığından çox olmayaraq qəbul etmək olar.
Qlisemik indeksi yüksək olan bal qanda şəkərin səviyyəsini kəskin qaldırır. Bu damarlar üçün çox ziyanlıdır, mədəaltı vəzinin fəaliyyətinə mənfi təsir edir, insulinin ifrazını pozur, şəkərli diabet və artıq çəkinin riskini artırır. Həkim bunun qarşısını almaq üçün balı məhz süd məhsulları ilə birlikdə yeməyi tövsiyyə edir. Süd məhsulları zülallarla zəngindir. Zülal gec həzm olunur və bu səbəbdən qanda şəkərin səviyyəsinin kəskin artmasının qarşısını alır.
Həmçinin həkim qeyd ki, şəkərli diabet xəstələrinə bal yemək olmaz.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:109
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 05:33 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















