Balı niyə çox yemək olmaz?
Azpost saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Bal və şəkər sürətli karbohidratlarla oxşar qida dəyərinə malikdir. Lakin bal tərkibindəki tozcuqlara görə cüzi üstünlük verir.
AzPost bildirir ki, bu barədə Piroqov Universitetinin farmakologiya kafedrasının baş müəllimi Andrey Kondraxin Qazeta.Ru-ya bildirib.
Mütəxəssis izah edib ki, balın faydalı komponentləri əhəmiyyətli terapevtik təsir göstərmək üçün qeyri-kafi konsentrasiyalarda mövcuddur. Həkim xəbərdarlıq edib ki, balın həddindən artıq istehlakı qanda şəkərin səviyyəsinin kəskin yüksəlməsinə səbəb olur ki, bu da onun potensial faydalarını neytrallaşdırır.
Mütəxəssis bala müalicə vasitəsi deyil, profilaktik tədbir kimi baxılmalı olduğunu vurğulayıb. Həkim qida rasionunda onun istehlakının məhdudlaşdırılmasını tövsiyə edib.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:91
Bu xəbər 15 Oktyabr 2025 11:18 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















