Bəzi ədviyyatlar orqanizmin qocalmasını ləngidə bilər
Redaktor.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Endokrinoloq Yekaterina Yanq bəyan edib ki, bəzi ədviyyatlar orqanizmin qocalmasını ləngidə bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, o, bununla bağlı məlumatı "Teleqram" kanalında paylaşıb.
Həkimin sözlərinə görə, kardamon qaraciyəri və damarları qocalmadan qoruyur. Onu çaya, qəhvəyə, un məmulatlarına və desertlərə əlavə etməyi məsləhət görüb. Həmçinin Yanq rasiona kajen və qara istiot daxil etməyi tövsiyə edib.
Onun fikrincə, darçın, zəncəfil və sarımsaq da qocalmanı ləngitməyə kömək edir. Bundan başqa, kurkuma xroniki iltihabı azaldır, mitoxondriləri və damarları qoruyur. Məhz bu məqsədlə mütəxəssis gündəlik menyunu kurkuma ilə zənginləşdirməyi, onu şorba və smuzi hazırlanmasında istifadə etməyi məsləhət görüb.
Aytəkin TOFİQQIZI


