Bu məhsullar yalnız sertifikatlı müəssisələrdə istehsal edilə bilər AÇIQLAMA
Demokrat.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
"Azərbaycan Respublikasında hər hansı qida məhsulunun istehsalını həyata keçirmək üçün Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin xüsusi razılığı tələb olunur. İstehsalçı müəssisə agentliyə müraciət edir və müvafiq şöbə yoxlama aparır. Əgər istehsal üçün tələb olunan şərtlər ödənilirsə, məhsul istehsalına icazə verilir və rəsmi çıxarış həmin müəssisəyə təqdim olunur. Qeyri-qanuni məhsul istehsalı isə icazəsiz həyata keçirilən bütün hallarda qanunsuz sayılır".
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında qida eksperti Elsevər Fərzəliyev deyib.
O, bildirib ki, qida məhsullarının keyfiyyətini yoxlamaq üçün sensor və fiziki-kimyəvi metodlar tətbiq olunur:
"Sensor metodları insan duyğu üzvləri vasitəsilə məhsulun forması, rəngi, konsistensiyası və quruluşu kimi göstəriciləri yoxlayır. Fiziki-kimyəvi metodlar isə müəyyən cihaz və aparatların tətbiqi ilə məhsulun tərkibini dəqiq müəyyən edir".
Ekspert bildirib ki, yağ istehsalında yalnız sensor göstəricilər kifayət etmir:
"Yağın keyfiyyətini dəqiq müəyyən etmək üçün fiziki-kimyəvi metodlardan istifadə olunmalıdır. Keyfiyyət göstəriciləri əsasən döyməmiş yağ törkçülərinin çeşid və miqdar zənginliyi ilə müəyyən edilir. Bu göstəricilər əsasında yağlar fərqləndirilir və rəsmi şəkildə yalnız Qida Təhlükəsizliyi Agentliyində və ya müstəqil laboratoriyalarda aparılan analizlərin nəticələri keyfiyyət göstəricisi kimi qəbul olunur".
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün Icma.az saytını izləyin.
Bunu Demokrat.az-a açıqlamasında qida eksperti Elsevər Fərzəliyev deyib.
O, bildirib ki, qida məhsullarının keyfiyyətini yoxlamaq üçün sensor və fiziki-kimyəvi metodlar tətbiq olunur:
"Sensor metodları insan duyğu üzvləri vasitəsilə məhsulun forması, rəngi, konsistensiyası və quruluşu kimi göstəriciləri yoxlayır. Fiziki-kimyəvi metodlar isə müəyyən cihaz və aparatların tətbiqi ilə məhsulun tərkibini dəqiq müəyyən edir".
Ekspert bildirib ki, yağ istehsalında yalnız sensor göstəricilər kifayət etmir:
"Yağın keyfiyyətini dəqiq müəyyən etmək üçün fiziki-kimyəvi metodlardan istifadə olunmalıdır. Keyfiyyət göstəriciləri əsasən döyməmiş yağ törkçülərinin çeşid və miqdar zənginliyi ilə müəyyən edilir. Bu göstəricilər əsasında yağlar fərqləndirilir və rəsmi şəkildə yalnız Qida Təhlükəsizliyi Agentliyində və ya müstəqil laboratoriyalarda aparılan analizlərin nəticələri keyfiyyət göstəricisi kimi qəbul olunur".
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Bu məhsullar bahaşalacaq AÇIQLAMA
20 İyun 2025 13:37
Bu abituriyentlərə güzəşt edilə bilər AÇIQLAMA
26 May 2025 12:36
Uşaqpulu yalnız bu ailələrə verilə bilər YENİ AÇIQLAMA
29 Aprel 2025 21:15
Azərbaycanda bu məhsullar bahalaşdı SƏBƏB NƏDİR? AÇIQLAMA
06 Fevral 2025 13:20
Bu şəxslər işdən azad edilə bilər AÇIQLAMA
14 Aprel 2025 14:21
Baxış sayı:112
Bu xəbər 03 Oktyabr 2025 18:35 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















