Bu meyvələrin çəyirdəkləri zəhərlənməyə səbəb ola bilər
Baku.ws saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Bəzi meyvələrin çəyirdəkləri sağlamlıq baxımından faydalı ola bilər, lakin bu hal də bütün meyvələrin çəyirdəyi üçün keçərli deyil.
BAKU.WS xəbər verir ki, bəzi meyvələrin çəyirdəyi zərərli və zəhərli ola bilər. Çəyirdəyi faydalı olan meyvələr aşağıdakılardan ibarətdir:
Üzüm çəyirdəyi
Güclü antioksidantlar (proantosiyanidinlər) ehtiva edir. Qan dövranını yaxşılaşdırır, dərini qocalmadan qoruyur.
Nar çəyirdəyi
Lif və antioksidantla zəngindir. Bağırsaq sağlamlığı üçün faydalıdır. Amma bəzilərinə sərt gəlir.
Qarpız çəyirdəyi
Sink, maqnezium və dəmir kimi minerallarla zəngindir. Qovrulub yeyilməsi daha faydalıdır.
Papaya çəyirdəyi
Papaya məhdud miqdarda faydalıdır. Antibakterial xüsusiyyətləri var. Amma acı olduğu üçün çox istifadə edilməməlidir.
Zərərli və ya təhlükəli çəyirdəklər: Alma, armud, gavalı, ərik, şaftalı çəyirdəkləridir.
Bu meyvələrin çəyirdəklərində amigdalin adlı maddə var. Orqanizmdə siyanidə çevrilir, zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Az miqdarda təsir etməyə bilər, amma çox yemək təhlükəlidir.
Albalı və vişnə çəyirdəyi
Eynilə, siynaid tərkiblidir. Qətiyyən çeynəyib udmaq olmaz.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 04 Avqust 2025 17:54 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















