Bu payızda süfrənizdə olmalıdır: feyxoanın bədənə təsiri
Icma.az, Olke.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
"Gündəlik yod ehtiyacını ödəmək üçün iki yetişmiş feyxoa yemək kifayətdir".
Ölkə.az "lenta.ru"ya istinadla xəbər verir ki, bu barədə biotexnoloq Yelena Alekseyenko deyib:
“Bu meyvə yod tərkibinə görə giləmeyvələr arasında liderdir. Növündən asılı olaraq, 100 qram feyxoa pulpasında 40–60 mq yod birləşməsi olur”.
Professorun sözlərinə görə, feyxoanı ən faydalı şəkildə təzə halda yeməkdir: "Meyvəni iki yerə bölüb içini qaşıqla yemək tövsiyə olunur. Pulpa hissəsində ən çox faydalı maddələr cəmlənir. Feyxoanın qabığı da yeyilə bilər, çünki lif və antioksidantlarla zəngindir. Lakin bəzi insanlarda qabıq acılığa görə selikli qişanı qıcıqlandıra və xoşagəlməz hiss yarada bilər. Buna görə də bu meyvə çox vaxt qabıqsız şəkildə yeyilir.
Feyxoanı dondurmaq, şəkərlə əzmək, qurudmaq, ondan mürəbbə və ya kompot bişirmək olar. Ən çox faydanı saxlamaq üçün sürətli dondurma və dondurucuda saxlamaq daha məqsədəuyğundur".
Həmidə İbrahimova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:88
Bu xəbər 01 Noyabr 2025 16:03 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















