Bu qəhvələr enerjini artırır
Icma.az, Medicina saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Dünyada milyonlarla insan günə başlamaq, konsentrasiyanı artırmaq və ya xoş istirahət etmək üçün qəhvə seçir.
Ancaq hər qəhvə eyni təsirə malik deyil. Hazırlanma üsulu, istifadə edilən kofe dənəsi və onun tərkib hissələri sağlamlığa müsbət və ya mənfi təsir göstərə bilər.
Medicina.az enerji verən qəhvələri təqdim edir:

Qəhvə filtr
Filtr qəhvə üyüdülmüş qəhvənin qaynar su ilə dəmlənməsi və süzgəcdən süzülməsi ilə hazırlanır.
Bu üsul qəhvə çöküntülərinin bədənə daxil olmasının qarşısını alır, nəticədə daha yüngül içki alınır.
Filtr qəhvə, müntəzəm və uzun müddət içildikdə, mədədə asan və enerji təmin etməkdə təsirli olur.

Türk qəhvəsi
Türk qəhvəsi xırda üyüdülmüş qəhvə dənələrinin su ilə qarışdırılaraq cezvədə dəmlənməsi ilə hazırlanır.
Ətri kifayət qədər tünddür və xarakterik bir dada malikdir.
Türk qəhvəsi ənənəvi təqdimatı və hazırlanması ilə mədəni əhəmiyyətə malikdir və düzgün içildikdə enerji verir.

Espresso və amerikano
Espresso tez dəmlənən qəhvə növü kimi tanınır.
Amerikano isə espressoya isti su əlavə edərək daha yüngül içki təklif edir.
Hər iki növ qəhvə yüksək kofein ehtiva edir və xüsusilə həssas insanlarda ürək döyüntüsü, yuxusuzluq və ya narahatlığa səbəb ola bilər.
Buna görə də, onu gün ərzində ölçülü şəkildə içmək vacibdir.
Aygün
Medicina.az


