Bunu etməklə qəhvə daha faydalı olur
Redaktor.az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Qastroenteroloq Saurabh Sethi qəhvəni daha faydalı etmək üçün ona darçın əlavə etməyi tövsiyə edib.
Redaktor.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, qara qəhvəyə bir çimdik darçın əlavə etmək içkini daha dadlı etməklə yanaşı, həm də sağlam edir.
Qastroenteroloq vurğulayıb ki, darçın güclü antioksidanlar ehtiva edir və qan şəkərinin artımını azaltmağa kömək edir. O, qəhvəni daha sağlam hala gətirməyin başqa bir yolu kimi kokos yağını göstərib.
Həkimin sözlərinə görə, daha çox fayda əldə etmək üçün içkiyə sürtgəcdən keçirilmiş tünd şokolad da əlavə etmək olar. Tünd şokolad, polifenollarla zəngindir və qəhvə ilə birləşdirildikdə bağırsaq bakteriyaları üçün əla qida maddəsi olur. Bundan əlavə, şokolad antioksidantların yaxşı mənbəyidir.


