Can alan yeməklər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?
Icma.az, News24 portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Göbələkdən zəhərlənmə halları artıb, hətta ölənlər olur. Bəzən adamgöbələyini meşədən yığıb yeyən də zəhərlənir. Göbələk yığarkən və yeyərkən nələrə diqqət etmək lazımdır?
News24.az bildirir ki, Globalinfo.az-a danışan qida üzrə mütəxəssis Ağa Salamov qida zəhərlənmələri ilə bağlı kifayət qədər maarifləndirmə işlərinin aparıldığını qeyd edib.
O, aylardır göbələkdən zəhərlənmələrin artdığını vurğulayıb:
“Regionda yaşayan vətəndaşlarımız çox vaxt meşədən və ya öz həyətlərindən yabanı göbələk toplayırlar. Topladıqları məhsulu isə müxtəlif qaydada bişirirlər. Əslində, bu göbələklərin hamısı deyil, bəziləri zəhərli olur. Məsələn, şampinyona bənzər göbələk və ya digər faydalı göbələyi toplayarkən, yanlışlıqla zəhərli məhsul da toplayırlar. Bu isə zəhərlənməyə gətirib çıxarır”.
A.Salamovun fikrincə, yaxşı ki, zəhərlənən şəxs göbələyi turşu halında yeməyib:
“Bəlkə də, turşu olsa idi bir neçə adam zəhərlənərdi. Çox güman ki, adam o yeməyi tək yeyib. Xüsusi adamlar zəhərli göbələyi onun qapağının altına və ya üstünə baxmaqla tanıya bilir. Lakin tanımayan bir insan gedib məhsulu topladıqda, təbii ki, zəhərlənmə baş verir”.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:112
Bu xəbər 09 Noyabr 2024 06:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















