Çiy kolbasa yeyənlər mütləq oxusun: Birdəfəlik xatırlayın
News24 saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Mağazalarda satılan kolbasalarla bağlı cəmiyyət arasında geniş yayılan yanlış fikirlər sağlamlıq baxımından ciddi təhlükə yarada bilər.
News24.az xəbər verir ki, bir çox insana görə, kolbasalar fabrikdə istiliklə hazırlandığı üçün onları əlavə bişirmədən yemək olar. Lakin mütəxəssislər və araşdırmalar bunun təhlükəli ola biləcəyini bildirirlər.
"Roskontrol"un apardığı yoxlamalara əsasən, bəzi kolbasa nümunələrində E.coli, clostridia və listeria kimi insan sağlamlığı üçün son dərəcə təhlükəli bakteriyalar aşkarlanıb. Bu mikroorqanizmlər qida zəhərlənməsinə, bağırsaq iltihabına və uzunmüddətli müalicə tələb edən ağır xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Kolbasaların düzgün saxlanmaması da mikrofloranın pozulmasına, dadın dəyişməsinə və məhsulun tez xarab olmasına yol açır. Son istifadə tarixi keçmədən belə məhsul zəhərlənmə riski daşıya bilər.
Aqil

