Çiy kolbasa yeyənlər mütləq oxusun: Birdəfəlik xatırlayın
News24 saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Mağazalarda satılan kolbasalarla bağlı cəmiyyət arasında geniş yayılan yanlış fikirlər sağlamlıq baxımından ciddi təhlükə yarada bilər.
News24.az xəbər verir ki, bir çox insana görə, kolbasalar fabrikdə istiliklə hazırlandığı üçün onları əlavə bişirmədən yemək olar. Lakin mütəxəssislər və araşdırmalar bunun təhlükəli ola biləcəyini bildirirlər.
"Roskontrol"un apardığı yoxlamalara əsasən, bəzi kolbasa nümunələrində E.coli, clostridia və listeria kimi insan sağlamlığı üçün son dərəcə təhlükəli bakteriyalar aşkarlanıb. Bu mikroorqanizmlər qida zəhərlənməsinə, bağırsaq iltihabına və uzunmüddətli müalicə tələb edən ağır xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Kolbasaların düzgün saxlanmaması da mikrofloranın pozulmasına, dadın dəyişməsinə və məhsulun tez xarab olmasına yol açır. Son istifadə tarixi keçmədən belə məhsul zəhərlənmə riski daşıya bilər.
Aqil
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:105
Bu xəbər 10 İyul 2025 12:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















