Dəftə yarpağını çeynəyin Boğaz iltihabının qarşısını alır, soyuqdəymədən qoruyur...
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Efir yağları ilə zəngin olan dəfnə yarpağı güclü viris, mikrob və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Mütəxəssislər soyuq fəsillərdə boğaz və udlağın iltihabının qarşısını almaq, soyuqdəymə və virus xəstəliklərinin riskini azaltmaq, immun sistemini gücləndirmək üçün dəfnə yarpağını çeynəməyi tövsiyə edirlər.
Dəfnə yarpağının əvvəl kiçik, sonra daha böyük hissəsini bir neçə dəqiqə ərzində çeynəyin və sonra tüpürün.
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla bildirir ki, bu sadə vasitə həmçinin respirator infeksiyaları zamanı iltihabı və boğaz ağrısını azaltmağa, həzmi yaxşılaşdırmağa, şəkər və xolesterini salmağa kömək edir, ağız boşluğunu təravətləndirir.
Həkimlər qeyd edirlər ki, hamiləlik və əmizdirmə zamanı və həmçinin qəbizlik və xora xəstəliyindən əziyyət çəkənlərə dəfnə yarpağını çeynəmək olmaz.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:114
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 19:37 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















