Dondurmada zəhərlənmə riski Bu detallara diqqət edin
Medicina portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Dondurmanın düzgün istifadə edilməməsi ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Medicina.az xəbər verir ki, yayın əsas məhsulu olan dondurma düzgün olmayan şəraitdə saxlandıqda və yeyildikdə sağlamlıq üçün ciddi risklər yaradır.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, buzu açılmış dondurma təhlükəli bakteriyaları saxlaya bilər. Bu bakteriyaların yaratdığı infeksiyalar ürəkbulanma, qusma, qarın ağrısı, kramplar və ishal kimi əlamətlərlə özünü göstərir.

Dondurmanın dadı da xarab olmasının göstəricisi hesab olunur.
Dondurma satışında istifadə edilən qaşıqların və xidmət qablarının gigiyenası başqa bir risk faktoru yaradır. Bütün gün açıq havada qalan qaşıqlar milyonlarla mikroorqanizmə məruz qalır.

Mütəxəssislər həmçinin xəbərdarlıq edirlər ki, dondurma günəşdə qaldıqdan sonra belə əriməzsə, onun tərkibində həddindən artıq əlavələr ola bilər.
Dondurmanın dəfələrlə dondurucudan çıxarılması temperaturun dəyişməsi səbəbindən bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli mühit yarada bilər.
Aygün
Medicina.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:85
Bu xəbər 19 İyul 2025 14:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















