Ən faydalı bişirmə üsulları açıqlandı
Icma.az, Baku.ws portalına istinadən məlumat verir.
Mütəxəssislər sağlam qidalanma üçün ən uyğun bişirmə üsullarını müəyyən ediblər.
BAKU.WS ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, qidanın hazırlanma üsulu onun qida dəyərinə birbaşa təsir edir.
Ən faydalı bişirmə üsulları bunlardır:
Buxarda bişirmək – Qidaların vitamin və minerallarını qorumağa kömək edir.
Qrildə bişirmək – Yağsız və sağlam bişirmə üsuludur.
Az miqdarda yağla qızartmaq – Düzgün yağ seçildikdə qidanın qida dəyərini qorumağa imkan verir.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, qızartma və tüstüləmə kimi üsullar qidaya əlavə kalori və zərərli maddələr qataraq sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.
Həmçinin, tərəvəz və meyvələrin kiçik hissələrə doğranması onların tərkibindəki antioksidantların daha yaxşı sərbəst buraxılmasına və orqanizmin onları asan mənimsəməsinə kömək edir. Məsələn, yerkökü və manqonun doğranması iltihab və qocalmaya qarşı faydalı təsir göstərən antioksidantları aktivləşdirir.
Alimlər qeyd edirlər ki, sağlam qidalanma üçün düzgün bişirmə üsulu seçmək vacibdir.
Baxış sayı:143
Bu xəbər 02 Aprel 2025 13:31 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















