İnsultu artıran təhlükəli qida Hamı yeyir
Icma.az, Medicina portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Duz istehlakı, duzlu yeməklər qan təzyiqini artıraraq insult riskini artıra bilər.
İnsult, beynin bir hissəsinə qan axını kəsildikdə baş verən ciddi, həyati təhlükəsi olan bir vəziyyətdir.
“Medicina” xəbər verir ki, diyetoloq İqor Strokov eksklüziv olaraq, insult tətikləyən qidaları açıqlayıb.
"Ədviyyatlı qidalar sizin üçün mütləq zərərli olmasa da, həddindən artıq duz istehlakı insult riskinizi artıra bilər.
Həddindən artıq duz son nəticədə insult ilə nəticələnə bilər.
Duz pəhrizdəki ən böyük natrium mənbəyidir və çox yüksək qan təzyiqi riskini artırır”.
Ürək-damar xəstəliklərinin təxminən 80 faizinin qarşısı alına bilər. Bundan əlavə, duz istehlakı "yüksək qan təzyiqi üçün bir nömrəli dəyişdirilə bilən risk faktorudur".
Duzun qan təzyiqini artırmasının səbəbi orqanizmdə su tutma ilə bağlıdır. Həddindən artıq duz istehlakı qanda suyun miqdarını artırır, bu da qan damarlarının divarlarına əlavə təzyiq və yük yaradır.
Duzla zəngin qidalar Azərbaycan mətbəxində populyar olan şorabalardır.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:60
Bu xəbər 13 Oktyabr 2025 19:03 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















