İşçilərin hər altı aydan bir həkim müayinəsindən keçibkeçmədiyi sual altındadır AÇIQLAMA
Icma.az, Demokrat.az portalına istinadən məlumat verir.
Ölkəmizdə ən çox narazılıq doğuran xidmət sahələrindən biri restoranlardır. Restoran şəbəkələrində olan problemlər haqqında qida müətəxəssisi Ağa Salamov danışıb.
O, Demokrat.az-a açıqlamasında bildirib ki, ümumiyyətlə, ölkəmizdə fəaliyyət göstərən restoran sistemləri arasında otellər nisbətən qənaətbəxşdir:
“Otellərin də hamısına yaxşı demək olmaz. Ümumi sistemdə gigiyena, avandanlığın təşkili, işıqlandırma, kanalizasiya məsələsində çatışmazlıqlar çoxdur.Təbii ki, ən başda gigiyena problemi gəlir. Emal prosesində ət hansı şəraitdə saxlanmalıdır, temperatur necə olmalıdır, hansı bıçaqla kəsilməlidir, hansı taxtada doğranmalıdır bilmirlər. Restoranlarda belə acınacaqlı vəziyyət mövcuddur”.
O qeyd edib ki, problem isti, soyuq, şirniyyat kimi qida məhsulları üçün də keçərlidir:
“İşçilərin hər altı aydan bir həkim müayinəsindən keçib-keçmədiyi sual altındadır.
İşçinin hansı xəstəliyin daşıyıcısı olduğu bəlli deyil. Hepatit, ağciyər xəstəliyinin olub-olmadığı bilinmir. İşçilər üçün bu müayinələr vacibdir. Təəssüf ki, restoranlar buna əməl etmir. Azərbaycanda qrup yaradılmalıdır.
AQTA mütamadi olaraq monitorinqlər aparsa da, sahibkarların və işçilərin üzərinə böyük məsuliyyət düşür. Hər müəssisənin özünün qida təhlükəsizliyi bilgilərinə sahib olan işçisi olmalıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Ən son xəbərləri və yenilikləri almaq üçün Icma.az saytını izləyin.
O, Demokrat.az-a açıqlamasında bildirib ki, ümumiyyətlə, ölkəmizdə fəaliyyət göstərən restoran sistemləri arasında otellər nisbətən qənaətbəxşdir:
“Otellərin də hamısına yaxşı demək olmaz. Ümumi sistemdə gigiyena, avandanlığın təşkili, işıqlandırma, kanalizasiya məsələsində çatışmazlıqlar çoxdur.Təbii ki, ən başda gigiyena problemi gəlir. Emal prosesində ət hansı şəraitdə saxlanmalıdır, temperatur necə olmalıdır, hansı bıçaqla kəsilməlidir, hansı taxtada doğranmalıdır bilmirlər. Restoranlarda belə acınacaqlı vəziyyət mövcuddur”.
O qeyd edib ki, problem isti, soyuq, şirniyyat kimi qida məhsulları üçün də keçərlidir:
“İşçilərin hər altı aydan bir həkim müayinəsindən keçib-keçmədiyi sual altındadır.
İşçinin hansı xəstəliyin daşıyıcısı olduğu bəlli deyil. Hepatit, ağciyər xəstəliyinin olub-olmadığı bilinmir. İşçilər üçün bu müayinələr vacibdir. Təəssüf ki, restoranlar buna əməl etmir. Azərbaycanda qrup yaradılmalıdır.
AQTA mütamadi olaraq monitorinqlər aparsa da, sahibkarların və işçilərin üzərinə böyük məsuliyyət düşür. Hər müəssisənin özünün qida təhlükəsizliyi bilgilərinə sahib olan işçisi olmalıdır.
Əfsanə Kamal
Demokrat.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Bakının mərkəzində əcnəbi işçilərin sakinlərə daş atdığı deyilən söküntü ilə bağlı AÇIQLAMA
24 May 2025 17:35
“Pakdad” işçilərin maaşını vermir
05 İyun 2025 14:04
Rəhbərlərin sevdiyi işçilərin xüsusiyyətləri
21 Dekabr 2024 10:36
İsti havalarda işçilərin təhlükəsizliyi
11 Avqust 2025 15:43
Baxış sayı:48
Bu xəbər 05 Dekabr 2024 18:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















