Kartofu soyub bişirmək, ətlə yemək olmaz SƏHVDİR
Icma.az bildirir, Saglamolun portalına istinadən.
Elə ailə yoxdur ki, hər gün kartofdan nəsə hazırlamasın.
Amma çox qidalarda olduğu kimi kartofu da yanlış hazırlayırıq.
Medicina.az bildirir ki, dietoloqlar və həkimlər kartofu qabıqlı halda suda və ya sobada bişirib yeməyi tövsiyyə edir. Ən faydalı kartof manqalda və ya közdə qabıqlı bişmişidir. Yalnız bu zaman kartofda olan maddə və vitaminlər insan orqanizminə keçir. Çünki kartofun qabığı içindən daha faydalıdır. Karfotun qabığını soyanlar bilsin ki, onu zibil qutusuna atmış oldular.
Kartofu ət yanında qarnir kimi vermək isə ən səhv seçimdir. Ağır ət yeməyi yanında kartof mədəni əlavə yükə salır və həzm prosesləri pozulur ki, nəticədə insan qarında ağırlıq və köp hiss edir.
Kartofu göyərti, kələm, pomidor və digər tərəvəzlərlə birgə və ya ayrıca yeyin.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:129
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 07:11 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















