Kimlər sarımsaq yeməməlidir? Virusları öldürdüyü deyilən bitkinin zərər və faydaları
Icma.az, Baku.ws saytına istinadən bildirir.
Sarımsağın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Tərkibində orqanizmi virusların təsirindən qoruyan şəfalı yağlar yer alır.
BAKU.WS xəbər verir ki, bu barədə "Veçernyaya Moskva" nəşrinə dietoloq Yelena Solomatina məlumat verib.
"Tərkibində unikal efir yağları var. Onlar potensial virusları dəf edirlər. Bu, özünüz üçün diqqətə almalı olduğunuz məhsuldur. Soyuqdəymə zamanı sarımsaq yeməyi məsləhət görürəm. Ancaq bu, soyuqdəymə ilə mübarizənin yeganə vasitəsi ola bilməz", - deyə mütəxəssis vurğulayıb.
Dietoloq qeyd edib ki, sarımsaq istehlakı norması hər oqanizm üçün fərdidir:
"Mən gündə bir dişdən çox çiy sarımsaq yeməyi məsləhət görürəm. Ancaq bəzi insanlar bu məhsuldan tamamilə imtina etməlidirlər. Məsələn, mədə-bağırsaq traktında problemi olanlar. Efir yağları bağırsaq mukozasına qıcıqlandırıcı təsir göstərir və kəskinləşməyə səbəb ola bilər".
Mütəxəssisin sözlərinə görə, sarımsaq qanı yaxşı durulaşdırdığından aterosklerozlu insanlar üçün faydalıdır.
"Lakin, bir insanın qanını durulaşdırmağa ehtiyacı yoxdursa, əksinə, laxtalanması lazımdırsa, sarımsaq rasiondan tamamilə xaric edilməlidir" deyə dietoloq vurğulayıb.
Baxış sayı:108
Bu xəbər 28 Yanvar 2025 15:29 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















