Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulların tərkibindəki nitrat və nitritlər bədəndə kanserogen maddələrə çevrilərək bağırsaq xərçəngi riskini yüksəldir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı da (ÜST) emal olunmuş ət məhsullarını birbaşa xərçənglə əlaqəli qida qrupuna daxil edib.
Həkimlərin fikrincə, həftəlik rasionda kolbasa və sosiska kimi məhsulların miqdarını minimuma endirmək və onları daha sağlam protein mənbələri - toyuq, balıq və ya paxlalılarla əvəzləmək lazımdır.
Milli.Az

Xərçəng yaradan kolbasa və sosiskalar... Ekspert rəyi + VİDEO
09 Dekabr 2024 16:19
Kolbasa xərçəng yaradır Həkim SOS verdi
02 Yanvar 2025 11:00
"Kolbasa xərçəng riskini artırır"
10 Sentyabr 2025 08:39
Rusiyalı endokrinoloq: Kolbasa müntəzəm yeyildikdə xərçəng riskini artırır
10 Sentyabr 2025 05:21
Azərbaycanda kolbasa istehsalı azalıb
20 Mart 2025 20:19

