Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulların tərkibindəki nitrat və nitritlər bədəndə kanserogen maddələrə çevrilərək bağırsaq xərçəngi riskini yüksəldir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı da (ÜST) emal olunmuş ət məhsullarını birbaşa xərçənglə əlaqəli qida qrupuna daxil edib.
Həkimlərin fikrincə, həftəlik rasionda kolbasa və sosiska kimi məhsulların miqdarını minimuma endirmək və onları daha sağlam protein mənbələri - toyuq, balıq və ya paxlalılarla əvəzləmək lazımdır.
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Xərçəng yaradan kolbasa və sosiskalar... Ekspert rəyi + VİDEO
09 Dekabr 2024 16:19
Kolbasa xərçəng yaradır Həkim SOS verdi
02 Yanvar 2025 11:00
"Kolbasa xərçəng riskini artırır"
10 Sentyabr 2025 08:39
Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır Ekspertdən açıqlama
11 Sentyabr 2025 01:02
Baxış sayı:67
Bu xəbər 10 Sentyabr 2025 10:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















