Çipsi, kolbasa və fast food piylənmə yaradır
Icma.az, Azpost saytına istinadən bildirir.
Şəkər, şirniyyatlar, qazlı içkilər, ağ undan hazırlanmış bişmiş məhsullar, fast food, kartof fri, qəlyanaltılar, yağlı souslar, kolbasa və şirin süd məhsulları həddindən artıq yeməyə səbəb olur.
AzPost bildirir ki, bu barədə Moskva Vilayəti Səhiyyə Nazirliyinin Krasnoqorsk Xəstəxanasının qastroenteroloqu Yuliya Slasten “Podmoskovie Segodnya” onlayn nəşrinə verdiyi müsahibədə deyib.
Mütəxəssis izah edib ki, piylənmə enerji qəbulu və xərcləmə arasında balanssızlıqla əlaqəli xroniki metabolik xəstəlikdir. Daha arıq bədən quruluşuna nail olmaq üçün həkim spirtli içkilərin, xüsusən də pivə və kokteyllərin istehlakını məhdudlaşdırmağı tövsiyə edir.
Slasten vurğulayıb ki, ən təsirli yanaşma balanslı qidalanma, müntəzəm fiziki fəaliyyət və davranış nəzarətinin birləşməsini əhatə edir. Davamlı nəticələr üçün o, sağlam qidalanma rejimini inkişaf etdirməyi, kifayət qədər protein və lif qəbul etməyi, susuzluğun qarşısını almağı və emosional qəlyanaltılardan çəkinməyi tövsiyə edir.
Paylaş
Baxış sayı:61
Bu xəbər 26 Noyabr 2025 11:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















