"Kolbasa xərçəng riskini artırır"
Bakupost saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
"Kolbasa məhsulları xərçəng riskini artırır".
Bakupost.az xəbər verir ki, bu barədə aif.ru saytına rusiyalı diyetoloq və endokrinoloq Anton Polyakov məlumat verib.
"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı uzun müddətdir ki, kolbasa məhsullarını sağlamlıq üçün risk yaradan məhsullar qrupuna daxil edib. Yəni əgər siz müntəzəm olaraq kolbasa yeyirsinizsə, xərçəng xəstəliyinə tutulma riski artır", - Polyakov bildirib.
Həkim daha sağlam alternativ olaraq kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.

S&P Azərbaycanın inflyasiya proqnozunu azaldıb
07 Dekabr 2024 09:51
Manatın dollara qarşı məzənnəsi… “S&P”
07 Dekabr 2024 17:33
“S&P” COP29un maliyyə uğurunu alqışlayır
18 Dekabr 2024 00:37
S&Pdən manatın məzənnəsi ilə bağlı PROQNOZ
07 Dekabr 2024 10:00
Azərbaycan aliminin monoqrafiyası “Taylor & Francis” nəşriyyatında çap olunub
06 May 2025 15:12

