Mal ətini 4 gündən artıq soyuducuda saxlamaq olmaz? Sirkə, sarımsaq qatmısızsa...
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Ət qiymətli qida məhsuludur, B qrupunun vitaminləri, dəmir, kalium, fosfor, maqnezium və bir sıra digər faydalı mikro və makro elementlərin mənbəyidir. Həm də böyüklər və uşaqlarda əzələ toxumasının formalaşması üçün zəruri olan çoxlu heyvan zülalını ehtiva edir. Ət yeməkləri uzun müddət doyurur, enerji verir.
Ətin tez xarab olan məhsullar kateqoriyasına aid olduğunu xatırlamaq lazımdır. Yalnız qurudulmuş formada və ya donmuş halda ət bir neçə aya qədər keyfiyyətini itirmədən qala bilər.
Mal əti yeməkləri bir çox ət yeyənlərin qastronomik sevimlisidir. Mal əti biftekləri, mal əti stroqanofu, barbekü - bütün bunları evdə asanlıqla bişirmək olar. Bununla belə, unutmayın ki, mayonezdə marinadlanmış əti 3 gündən çox olmayaraq standart temperaturda soyuducuda saxlanması lazımdır. Kefir əlavə edərkən turşu müddəti 2 günə endirilir. Soğan, sirkə, sarımsaq, qırmızı və qara acı bibərlə marinatlanmış mal əti 4 gün soyuducuda saxlanıla bilər.
Mal ətinin emalı növünün soyuducuda saxlama müddətləri belə sıralanır;
Soyudulmuş - 5 gündən çox deyil
Qaynadılmış (bulyonda)- 2 günə qədər
Qızardılmış - 2 günə qədər
Bişmiş - 3 günə qədər
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:86
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 06:41 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















